De Wit vanwege tuchtzaak onzeker bij AZ voor duel met RKC

ZEIST (ANP) – Trainer Pascal Jansen van AZ weet pas zaterdag of hij in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk kan beschikken over Dani de Wit. De tuchtcommissie behandelt vrijdagavond in Zeist de zaak van de nummer 10 van AZ, die vorige week tegen FC Volendam met rood van het veld werd gestuurd. De Wit en AZ gingen niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal: drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De zaak wordt daarom voorgelegd aan de tuchtcommissie, die vermoedelijk zaterdagochtend met een uitspraak komt. AZ speelt zondag vanaf 16.45 uur in Waalwijk tegen RKC. De Alkmaarse club hoopt vooral dat De Wit volgende week in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen PSV kan meedoen. Vanwege het WK in Qatar gaat de Eredivisie dan al de winterstop in.

De Wit is een vaste waarde in het elftal van Jansen, dat in de Eredivisie achter Ajax en PSV op de derde plaats staat en als groepswinnaar overwintert in de Conference League. AZ won donderdagavond de laatste poulewedstrijd tegen Dnipro-1 met 2-1. De Wit speelde 90 minuten.

De aanvallende middenvelder maakte dit seizoen drie doelpunten in de Eredivisie en al zeven in de Conference League (inclusief de voorrondes).

Generated by Feedzy