De Koreaanse ambassade in Venezuela verstuurt spoedbericht voor de veiligheid van Koreanen die in Suriname wonen.

Koreanen in Suriname lopen mogelijk gevaar, omdat hun veiligheid wordt bedreigd door de titel en inhoud van het populaire dramafilm “Narco- Saints”. De Koreaanse ambassade in Venezuela heeft in een spoedbericht er bij Koreanen die in Suriname wonen op aangedrongen voorzichtig te zijn met hun veiligheid.

Korea en Suriname gingen in 1975 diplomatieke banden aan. De diplomatieke banden worden onderhouden via de Koreaanse ambassade in Venezuela, waar de Koreaanse ambassadeur voor Suriname resideert.

Eerder heeft de Surinaamse minister van Buitenlandse zaken officieel geprotesteerd tegen de Netflix-dramafilm ‘Narco-Saints (Suriname)’. In de protestnota voert Suriname aan dat de dramafilm het land in een negatief beeld zet. De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin hield onlangs een persconferentie en zei: “Suriname heeft geen drugsgerelateerd imago meer. We zullen juridische stappen ondernemen tegen (het drama) ‘Narco-Saints (Suriname)’.”

Het drama ‘Suriname’ vertelt het verhaal van een burger die wordt neergezet als drugspeetvader die een drugsimperium in Suriname, een Zuid-Amerikaans land, overneemt en een geheime missie van de Nationale Inlichtingendienst aanvaardt. Dit drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in Suriname. Het lijkt erop dat de Surinaamse regering ontsteld is geraakt door het drama dat het land afschilderde als een drugsland.

Aangezien de titel van het drama de veiligheid van in Suriname wonende Koreanen bedreigt en zelfs een diplomatieke kwestie is geworden, wordt erop gewezen dat er meer aandacht moet worden besteed aan het opnemen van de naam van een regio of land in de titel van een werk.

Source