Dc Saramacca en DNA-lid Debie willen aanpak zandwegen in Saramacca

De districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, is samen met assembleelid Radjendre Debie (VHP), begonnen met het afleggen van veldbezoeken in de ressorten van het district. Deze persoonlijke oriëntatie is voornamelijk gericht op de slechte conditie van de zandwegen en de aanpak daarvan.

Vanwege de bijna dagelijkse regenbuien in het district kunnen de zandwegen niet worden aangepakt, waardoor er een grote achterstand is ontstaan in onderhoud. Dit zorgt voor veel ongerief bij de burgers.

Afgelopen zaterdag is het wooncentrum Jarikaba bezocht, waarbij de plaatselijke bestuursdienst van het ressort en de districtssecretaris van de Civieltechnische Dienst, opdracht hebben gekregen een werkplan op te stellen om zo spoedig mogelijk de slechte delen aan te pakken. Er is door de delegatie ook met de omwonenden van gedachten gewisseld.

Het veldbezoek wordt vandaag vervolgd met een bezoek aan de zandwegen van het ressort Tijgerkreek. De bedoeling is om morgen de zandwegen van het ressort Groningen te bezichtigen en op 6 juli, die van het ressort Kampong Baroe.

Source