Daverende stunt Nederlandse estafettemannen met olympisch zilver

Het kwartet Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela moesten alleen hun meerdere erkennen in de VS.

De Nederlandse mannen verpulverden met 2.57,18 hun eigen Nederlands record. De ontketende sprinters waren slechts anderhalve seconde langzamer dan de topfavoriete Amerikanen: 2.55,70.

In de serie liepen de mannen al een Nederlands record van 2.59,06. Het was voor het eerst dat de sprinters onder de grens van 3 minuten doken.

Terrence Agard, Liemarvin Bonevacia, Tony van Diepen beseffen dat ze zilver hebben gepakt.

Terrence Agard, Liemarvin Bonevacia, Tony van Diepen beseffen dat ze zilver hebben gepakt.

Startloper Bonevacia kwam bij zijn wissel ten val, maar hij hinderde Agard niet en die begon aan een voortreffelijke inhaalrace. Nederland lag al snel op de derde plaats en een medaille lonkte na een goede ronde van Van Diepen. Angela maakte het karwei af; hij klopte op de finish Bayapo Ndori uit Botswana. Het viertal uit Botswana was 0,09 langzamer.

De Nederlandse mannen vierden vervolgens uitvoerig feest en werden ook gefeliciteerd door de estafettevrouwen, die kort daarvoor ook de finale van de 4×400 meter hadden gelopen.

Kijk hier voor het complete schema in Tokio.

Klik hier om de volledige medaillespiegel te zien.

De estafetteploeg op de 4×400 meter deed in aanloop naar de Spelen van Tokio al van zich spreken op twee internationale toernooien. Het mannenteam met Jochem Dobber, Bonevacia, Angela en Van Diepen, veroverde in mei goud op de WK estafette in het Poolse Chorzow. Hetzelfde viertal greep in maart ook al het goud op de 4×400 meter bij de EK indoor in het Poolse Torun.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

Source