Dasa mist beslissende duels Vitesse vanwege zijn bruiloft

ARNHEM (ANP) – Vitesse kan in de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal niet beschikken over Eli Dasa. De verdediger gaat trouwen en is er daardoor in de wedstrijden van donderdag en zondag tegen AZ niet bij. De winnaar van de tweestrijd plaatst zich voor de voorronde van de Conference League van komend seizoen.

Dasa had zijn bruiloft in Israël al enige tijd gepland en dacht juist dat de datum goed was gekozen, tussen eventuele play-offs met Vitesse en de komende interlands met Israël in. Dat bleek niet het geval. Dasa vertrekt na dit seizoen bij Vitesse.

Trainer Thomas Letsch kan donderdag in de thuiswedstrijd tegen AZ verder niet beschikken over Enrico Dueñas, Maximilian Wittek, Jacob Rasmussen, Yann Gboho, Dominik Oroz en Nikolai Baden Frederiksen. Dueñas is al vrijgegeven voor de nationale ploeg van El Salvador. Frederiksen ontbreekt vanwege een schorsing en de anderen zijn geblesseerd. De inzetbaarheid van Adrian Grbic, Matus Bero en Enzo Cornelisse is nog onzeker.

Source