Dansen en fotograferen verboden: Amerikaanse beveiligers slepen Tool-fans Ziggo Dome uit

Tijdens een concert van metalband Tool in de Ziggo Dome zijn veel fans de zaal uitgegooid vanwege dansen in het gangpad of het maken van een foto. De Amerikaanse beveiligers zijn de baas en dulden geen tegenspraak.

De Amerikaanse metalband Tool maakt al dertig jaar indruk met hun epische muziekstijl. Hun laatste album Fear Inoculum uit 2019 liet lang op zich wachten, maar werd goed ontvangen. Nu gaan ze de wereld over met de bijbehorende Apocalyps-tournee, vol hypnotiserende visuals.

Om deze visuele trip optimaal tot de concertganger door te laten dringen, moet iedereen op zijn stoel blijven zitten. Dit voelt nogal tegennatuurlijk voor de metalfan. Die wil staan, dansen, springen op de muziek. Naast de zitplicht geldt er een foto- en filmverbod. Wie zich niet aan dit ‘vriendelijke en simpele verzoek’ houdt, wordt ‘de toegang tot de show ontzegd zonder mogelijkheid tot restitutie, staat overal aangeplakt.

En zo worden vele fans uit het gangpad gehaald of van de stoel geplukt en de zaal uitgezet. Een Nederlandse suppoost legt uit: “De Amerikanen zijn hier nu de baas. Ze hebben net een oude man naar buiten gegooid die op de eerste rij zat te WhatsAppen. Zijn kaartje kostte 450 euro.”

Source