Dag 12 in Tokio: Welke Nederlanders komen in actie?

Kijk hier voor het complete schema in Tokio.

Zwemmen

Van Rouwendaal wilde haar titel op de 10 kilometer in het open water prolongeren. De 27-jarige zwemster slaagde daar op de vroege Japanse ochtend niet in. Ze greep het zilver achter na Ana Marcela Cunha uit Brazilië.

Hockey

De hockeysters strijden vanaf 03.30 uur met Groot-Brittannië om een plek in de olympische finale. Vijf jaar geleden stonden beide ploegen tegenover elkaar in de eindstrijd, toen wonnen de Britse vrouwen via shoot-outs

Femke Bol gaat voor een medaille op de 400 meter horden.

Femke Bol gaat voor een medaille op de 400 meter horden.

Atletiek

In het Olympisch Stadion van Tokio begint Bol om 04.30 uur aan de finale van de 400 meter horden. De Nederlandse loopt in baan 5 naast haar Amerikaanse leeftijdsgenote Sydney McLaughlin, de snelste vrouw van dit jaar op deze afstand met 51,90 seconden. Bol heeft 52,37 als beste tijd staan. Sifan Hassan, de kersverse olympisch kampioene op de 5000 meter, loopt om 12.00 uur de halve finales van de 1500 meter.

Schoonspringen

Schoonspringster Celine van Duijn hoopt de halve finale te bereiken op de 10-metertoren. Ze moet in de voorronde (vanaf 08.00 uur) bij de eerste achttien eindigen.

Paardensport

Om 12.00 uur begint de individuele finale voor de springruiters, met Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager in de ring namens Nederland.

Baanwielrennen

Op de wielerbaan van Izu komen de Nederlandse baanrenners in actie in de voorrondes van de sprint (Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen) en keirin (Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx).

Gewichtheffen

Voor het eerst sinds 1968 staat met Enzo Kuworge een Nederlandse gewichtheffer op de Spelen. De 19-jarige Kuworge, wereldkampioen bij de junioren, is met afstand de jongste van de acht deelnemers in de klasse boven 109 kilogram (start 12.50 uur).

Handbal

De handbalsters nemen het in de kwartfinales op tegen Frankrijk (13.45 uur).

Klik hier om de volledige medaillespiegel te zien.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

Source