Dag 10 Olympische Spelen: Welke Nederlanders komen in actie?

Kijk hier voor het complete schema in Tokio.

Atletiek

Nadine Visser snelde om 04.50 uur naar de vijfde tijd in de finale van de 100 meter horden. Dafne Schippers haalde maar net de halve finales van de 200 meter, die later op de dag op het programma staan. Jamile Samuel trok zich geblesseerd terug. Schippers veroverde vijf jaar geleden in Rio olympisch zilver.

Femke Bol loopt haar halve finale van de 400 meter horden, Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber lopen in de halve finales van de 400 meter.

Zeilen

De zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz gaan om 07.33 uur in de Baai van Enoshima op jacht naar een medaille in de 49er FX. De wereldkampioenen van 2018 en 2019 gaan met 70 punten de medalrace in, net zo veel als de Braziliaanse titelverdedigsters Martine Grael en Kahena Kunze met wie ze de eerste plaats delen. De Duitse zeilsters Tina Lutz en Susan Beucke volgen op 3 punten achterstand. Bekkering en Duetz sloten de Spelen van Rio af als zevende.

Bij de mannen 49er varen Bart Lambriex en Pim van Vugt om 08.30 uur hun medalrace. Zij staan zevende.

Baanwielrennen

Op de piste van Izu beginnen de baanwielrenners met voor Nederland op de eerste dag Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen op de teamsprint. Het duo heeft zich de afgelopen anderhalf jaar vooral gericht op de individuele nummers sprint en keirin en start om 08.30 uur zonder veel illusies.

Hockey

De hockeysters wonnen al hun groepsduels en treffen nu in de kwartfinales Nieuw-Zeeland. Het duel begint om 11.30 uur.

Handbal

De handbalsters spelen om 12.30 uur hun laatste groepswedstrijd. Tegenstander is Montenegro en Oranje is al zeker van een plaats in de kwartfinales.

Sifan Hassan

Atlete Sifan Hassan gaat op jacht naar haar eerste olympische titel. Ze loopt om 14.40 uur de finale van de 5000 meter. ’s Morgens plaatste ze zich voor de halve finales van de 1500 meter. Met val won ze haar race.

Klik hier om de volledige medaillespiegel te zien.

Kijk hier voor het complete schema in Tokio.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

Source