Curaçao scherpt maatregelen aan en stelt avondklok in

Curaçao voert opnieuw een avondklok in vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. De avondklok gaat in om 00.00 uur en duurt tot 04.30 uur.

De regering van het eiland stelt daarnaast nog een aantal andere maatregelen in. Zo mogen nog maximaal honderd mensen samenkomen. Bij die samenkomsten moet twee meter afstand worden gehouden en mag niet worden gedanst.

Ook wordt het dragen van mondkapjes weer verplicht bij een bezoek aan de supermarkt of aan de kapper. Ondernemers – zoals restaurants en casino’s – moeten bovendien om middernacht de deuren sluiten.

Premier Gilmar Pisas zei bij de bekendmaking dat er meer geld vrijkomt voor het CMC-ziekenhuis in Willemstad. Het ziekenhuis kampt met een gebrek aan personeel op de intensivecare-afdelingen. Het aantal opnames in het ziekenhuis loopt al enige tijd op en de IC is nagenoeg vol. Lokale media melden dat de uitslaapkamer van het ziekenhuis gisteren is ingericht als COVID-kamer.

Pisas zei ook dat de regering Nederland om hulp heeft gevraagd maar dat Den Haag niet erg welwillend op dat voorstel reageerde. Volgens Pisas heeft het eiland nauwelijks geld voor de bestrijding van het virus.

NOS


Source