Continuïteit hogere klassenligging Surinaamse politie

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname heeft zich in de RvM-vergadering van 7 juli sterk gemaakt voor de aanpassing van de premie voor de hogere klassenligging voor ambtenaren van politie.

De ambtenaren komen hier al in aanmerking voor, maar om deze hogere klassenligging te garanderen, moest de premie aangepast worden.

Tussen het ministerie van Justitie en Politie en het SZF zijn er op 25 juni twee overeenkomsten getekend, in het kader van de ziektekosten dekking voor ambtenaren van politie (zowel actieve als de gepensioneerden) en hun gezinsleden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

De ene overeenkomst betreft een declaratieregeling in verband met de meerkosten voor geneeskundige behandeling van ambtenaren van politie, boven basisziektekosten dekking (KPS Premium ziektekostenverzekering).

De andere overeenkomst betreft een wijziging van de reeds in 2005 aangegane overeenkomst voor Hogere Klasse Ligging.

Het gaat in deze om een wijziging van de aanvullende premie voor HKL. De in 2005 overeengekomen premie, is op basis van achterhaalde tarieven voor medische dienstverlening.

Binnen de Raad is vicepresident Ronnie Brunswijk, na een gedegen onderbouwing meegegaan met beide voorstellen van minister Amoksi en keurde deze twee voorstellen verder goed.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source