Cold Case unit KPS brengt verduidelijking in case verkoolde lijken Noordpolderdam

De Cold Case unit van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft verduidelijking gebracht in de case, waarbij drie verkoolde lichamen in juli vorig jaar zijn aangetroffen in een uitgebrande Ford Ranger te Noordpolderdam. In deze zaak heeft het KPS al een aantal personen in beeld gebracht. De politie heeft onlangs 70.000 euro en US$ 22.000 aangetroffen op het perceel van het slachtoffer Rohitas Sital aan de Corantijnstraat.

Sital is een van de slachtoffers van de Ford Ranger. Behalve deze geldbedragen heeft de politie ook vuurwapens en munitie, die begraven waren op het perceel, aangetroffen. Onderinspecteur Chanderdad Somai, coördinator van de unit, zegt dat de politie te midden van het onderzoek is en daarom niet gedetailleerd kan ingaan op de zaak. Wel gaf hij de namen door van de slachtoffers. Naast Sital, waren George Kasanpawiro en Cedric Turtullien in het voertuig.

Vanaf de ontdekking van dit ernstige misdrijf zijn er meer dan 70 verhoren afgenomen. Er is ook een praktisch- en een technisch onderzoek verricht. Daarbij heeft de opsporingsdienst veel assistentie verleend. Alle ontvangen informatie is uitgewerkt en de opsporing via de procureur-generaal is gelukt, geeft Somai aan.

Verdachten in deze case zijn: Wilson Marc, Anthony Ralf en twee anderen die nog voortvluchtig zijn. De namen van de voortvluchtige verdachten worden binnenkort bekendgemaakt. De politie heeft ook voertuigen in beeld gebracht, die door deze verdachten werden ingezet om misdrijven te plegen.

Verder heeft de politie laten weten dat er ook onderzoek is verricht ten aanzien van de slachtoffers. Het slachtoffer Sital is meerdere malen aangehouden door de politie voor ernstige misdrijven. De twee andere slachtoffers waren niet ongunstig bekend bij de politie.

Het onderzoek is nog gaande en de politie sluit niet uit, dat er meerdere verdachten in beeld gebracht zullen worden. De Cold Case unit van het KPS, die onopgeloste moordzaken onderzoekt heeft al een aantal moordzaken opgelost. De afdeling bestaat al twee jaar en heeft ook haar bestaansrecht getoond.

“De Cold Case unit heeft al ongeveer vijf zaken opgelost. We zijn een kleine gemeenschap en elke moord is een teveel,” deelt inspecteur Armand Ferdinand mee.

Source