CLO-voorzitter Hooghart: “Het volk en de landsdienaren hebben gewonnen”

“Het volk en de landsdienaren hebben gewonnen want als Michael Miskin, Glenn Swamipersad en Jan Aviankoi en anderen geen verraad hadden gepleegd zou dit niet komen,” zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart aan Suriname Herald. “Met hun handeling hebben ze de staat belachelijk gemaakt,” vindt Hooghart.

Hooghart legt uit dat de landsdienaren 25 procent op hun salaris hadden gekregen en moesten nog wat inpassingen krijgen in het kader van het gelijkheidsbeginsel maar die zijn uitgebleven. De regering heeft per juli 2020, 25 procent ingetrokken hetgeen betekent dat een ambtenaar met een salaris van SRD 5000 plotseling zonder voorkennis terugkwam op SRD 4000 terwijl de afspraak was dat ze per juli 2020, 25 procent erbij zouden krijgen dus moest het salaris toen al SRD 6250 zijn.

Door het verraad van deze mannen zijn de landsdienaren intussen met meer dan 100 procent benadeeld terwijl Miskin met een inkomen van duizenden plus plus plus rondloopt, haalt de CLO-voorzitter aan. “Alles wat hij in de afgelopen dertig jaar aan verhogingen heeft gehad is over de ruggen van de CLO’ers gegaan en dat heeft hij bewust gedaan,” merkt Hooghart op.

Een ambtenaar die per juni 2020 een salaris van SRD 4000 had nu tussen de SRD 12000 en SRD 16000 moeten zitten maar dankzij een zoethoudertje van 17 procent plus 8 procent is dat niet gebeurd terwijl Miskin zijn positie behoudt bij het Pensioenfonds en heel veel verdiend en het volk kan nauwelijks brood op tafel kan zetten, aldus Hooghart.

De kortgedingrechter heeft onlangs beslist dat Hooghart blijft aanzitten als voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Miskin mag zich niet meer voordoen als voorzitter van de CLO. Miskin krijgt een dwangsom van SRD 100.000 per dag als hij doorgaat met zijn handelingen. Zowel Hooghart als Miskin moeten een bodemprocedure starten.

Generated by Feedzy