China steunt Covid-19-zorg met US$ 200.000

PARAMARIBO — China heeft Suriname een financiële injectie van tweehonderdduizend US dollar gegeven. Het geld moet worden besteed voor de aanschaf van anti-pandemische en medische benodigdheden, schrijft de Communicatiedienst Suriname. “China toont hiermee vriendschappelijkheid en behulpzaamheid”, reageert minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) erkentelijk op de geste. De donatie is volgens hem van “importante relevantie” omdat deze is bestemd voor de openbare gezondheidszorg.

Ook collega Amar Ramadhin van Volksgezondheid toont zich “zeer verheugd” over de financiële injectie. Deze donatie zal volgens hem zijn ministerie helpen om in te spelen op het lenigen van de huidige noden binnen de gezondheidszorg. Ambassadeur Han Jing zegt dat China het van cruciaal belang vindt om bevriende naties te ondersteunen bij het herstel van de impact die Covid-19 heeft gehad op hun economieën en gezondheidszorg. Hij hoopt dat mede dankzij deze injectie het coronavirus volledig de kop wordt ingedrukt in Suriname.

De ondertekening van de overhandigingsovereenkomst heeft woensdag plaatsgevonden bij Bibis. CDS schrijft dat China ook andere landen uit het Caribisch Gebied financieel bijstaat om de gevolgen van de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden.

Generated by Feedzy