Certificaatuitreiking ‘omroeperstraining’ voor inheemse jongeren uit Zuid-Suriname

Stichting Apache Social Network Suriname en Apache Media heeft onlangs in samenwerking met het Amazon Conservation Team-Suriname enkele inheemse jongeren uit het zuiden van Suriname opgeleid voor het omroepersvak ter versterking van Tareno media. Tareno media is een internetstation dat vorig jaar rond augustus is opgezet in het zuiden van Suriname, in het inheemse Trio-dorp Kwamalasamutu. 

De afsluiting en de certificaatuitreiking van de omroeperstraining vond vrijdag 15 juli plaats te El Sabor dé Lori aan de Anton de Komstraat. Aan deze training hadden deelgenomen Park Rinosa, Koereke Selienda, Waterie Roel, Oochpatapo Fen Selientje, Padoe Nejen, Morishi Sumiu, Nonowaike Orfeo en Frits Nantawi. Zij mochten op deze dag hun certificaat en een gift in ontvangst nemen van Stichting Apache Social Network Suriname. 

De oprichter en directeur van Stichting Apache Social Network Suriname en Apache Media, Raoel Swedo, zegt dat zij heel erg dankbaar zijn, dat zij hun ondersteuning mochten bieden aan de inheemse jongeren uit de verschillende dorpen (Kwamalasamutu, Coeroeni en Alalapadu). Het ging hierbij om de eerste fase van de omroeperstraining.

Bij het volgende onderdeel zullen zij de focus leggen op het maken van eigen producties en radioprogramma’s. Swedo geeft aan, dat zij helemaal ready zijn voor de komende fase. De jongeren hebben de training als heel prettig mogen ervaren en zijn blij met de kennis en praktijk die zij hebben opgedaan. 

Stichting Apache Social Network wil een ieder bedanken die op zijn of haar eigen manier een bijdrage heeft geleverd om dit project tot een succes te maken. 

SK

Source