Caroline van der Plas (BBB) hint op stikstofcomplot, maar dat was ‘cynisch bedoeld’

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) gelooft niet dat stikstofverbindingen direct neerslaan, zoals door wetenschappers meermaals is aangetoond. Als meteoroloog Gerrit Hiemstra haar daarop aanspreekt, beroept ze zich op ‘cynisme, dat iedereen is ontgaan’.

De volksvertegenwoordiger reageert op een bericht van Hart van Nederland, waarin gewaarschuwd wordt voor grote wolken Saharastof die de komende dagen zorgen voor een bruin laagje op onze auto’s.

Het gaat er bij Van der Plas niet in dat Saharastof duizenden kilometers kan reizen en stikstofverbindingen meteen neerslaan in een naastgelegen Natura2000-gebied. Ze snapt niet dat verreweg het meeste Saharazand in een zandstorm ook neerslaat in de buurt.

De BBB-fractievoorzitter houdt ervan om hier en daar een rechts-populistisch bommetje te droppen. Hierbij laat ze zich niet weerhouden door een gebrek aan kennis. Als ze dan wordt gewezen op haar fout, heeft ze het allemaal niet zo bedoeld, want ironie of cynisme. Een truc die Poetinvriend en complotdenker Thierry Baudet ook regelmatig uit de hoge hoed tovert.

Source