Bustarieven zullen zeker omhoog gaan, zegt TCT-minister

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) in Suriname zegt dat er zeker een tariefaanpassing zal komen voor de bussector.

Er wordt met alle actoren gesproken om tot een nieuwe prijs te komen. Het bedrag dat neergeteld zal moeten worden voor een busrit heeft de minister niet prijsgegeven.

Deze week hebben bushouders aangesloten bij Vereniging voor Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV) in samenwerking met de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) geprotesteerd op het Onafhankelijkheidsplein.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vliegtuigje crasht: piloot merkt na opstijgen dat er niet genoeg brandstof is

Ze zijn van mening dat een busrit marktconform SRD 10.80,- moet kosten, of SRD 7.50,- waarbij de overheid het verschil moet dekken. De bewindsman zegt dat bij hem niet bekend is hoe de VOSOV aan deze cijfers zijn gekomen.

Volgens de petitionarissen heeft de koersfluctuatie vanaf het jaar 2010 tot heden ernaar toe geleid dat de tarieven van de particuliere lijnbushouders diensten niet kosten dekkend berekend zijn.

Het bestuur eist dat de calculatie formule voor de tarieven binnen het openbaar vervoer in Suriname bij wet vastgesteld wordt zodat in de toekomst er geen politieke bemoeienis kan zijn.

Zo kan volgens de organisaties de investeringen van de ondernemers mede hierdoor gegarandeerd worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source