Bus- en boottarieven verhoogd, stadsrit SRD 8,50; bootrit SRD 5

GFC NIEUWSREDACTIE- De kogel is door de kerk. De Surinaamse regering heeft het besluit genomen om de bus-en boottarieven te verhogen.

Hiermee komt er een einde aan overheidssubsidie op openbaar vervoer.

De nieuwe tarieven gaan maandag in. Dan zullen passagiers voor de stadsrit SRD 8.50 moeten neertellen in plaats van SRD 5,

Voor een bootrit moet SRD 5 worden betaald.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Bizar: vrouw gearresteerd voor verkoop eenjarig neefje aan vriend

Per 1 september zullen ook de prijzen van de staatsbussen worden verhoogd van SRD 2.50 naar SRD 5 voor de kortste route, zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.

Aan de hand van de stadsritten worden de tarieven van de andere routes bepaald. Zo zal Paramaribo-Lelydorp SRD 12.50 per rit kosten. Paramaribo-Onverwacht wordt SRD 17.50.

De tarieven zijn reeds goedgekeurd door de regering en ze zijn in overleg met de Particuliere Lijnbushouders (PLO) vastgesteld.

Volgens Jubithana zullen de zwakke huishoudens gesubsidieerd worden. Dit wordt verder uitgewerkt met Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Ook wordt samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een traject ontwikkeld om scholieren kosteloos te vervoeren.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source