Brunswijk wil sociale paragraaf in het beleid

Vicepresident Ronnie Brunswijk is van mening dat er meer gedaan moet worden voor de sociaal zwakkeren in ons land. In gesprek met Suriname Herald geeft hij aan dat er meer gekeken moet worden naar de sociale kant. Dit zou hij al meerdere keren hebben voorgehouden aan president Chan Santokhi.

“We moeten meer sociaal gaan denken. Den poti sma in den ghetto, un mus’ go luku den sma dat moro,” zegt Brunswijk. Hij geeft verder aan dat er mensen in ons land zijn die niet eens brood op tafel kunnen zetten. Kinderen die niet naar school kunnen vanwege de armoede die er heerst. Hij pleit voor een sociale paragraaf in het beleid.

De vicepresident ging ook in op de prijzen in de winkels die de pan uitrijzen. “Vroeger als je met een SRD 2000 naar de winkel ging, kon je heel veel kopen. Tegenwoordig als je met dat bedrag gaat kan je maar enkele producten in een plastic zakje verkrijgen,” haalde hij aan. Brunswijk zegt dat hij deze zaken vaker aankaart bij de regering. “Wat wij missen is een beleid richting de sociaal zwakkeren. En dat moet zo snel mogelijk komen. Liever vandaag dan morgen,” gaf hij aan.

Vicepresident kan alleen adviezen geven
Brunswijk zegt dat hij als vicepresident alleen adviezen kan geven aan de president. De uitvoering ligt niet bij de vicepresident. Ook vindt hij het niet correct dat pressiemiddelen gebruikt moeten worden om zaken gedaan te krijgen. “Mi na kaw teri mi e hori. “De vicepresident bepaalt niet. Je kan alleen de punten naar voren brengen,” aldus Brunswijk.

Vanuit het Kabinet van de Vicepresident is er een pot armoedebestrijding. Uit die pot wil vicepresident Brunswijk sociale projecten uitvoeren om mensen die het moeilijk hebben te helpen.

Generated by Feedzy