Brunswijk waarschuwt voor wijziging kiesstelsel

ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vandaag tijdens een massameeting van zijn partij in het district Commewijne in duidelijke taal laten weten geen voorstander te zijn van een eventuele wijziging van het kiesstelsel. Hij zegt dat er mensen zijn die plotseling moeite hebben met het huidige kiesstelsel. Brunswijk kan zich niet voorstellen, dat mensen die jarenlang voordelen hadden aan het stelsel er plotseling moeite mee hebben.

Toen was het goed en plotseling niet meer. Hij liet doorschemeren dat hij geen voorstander is van de wijziging. “Er zijn groepen tussen ons die een bepaalde groep in Suriname zaken niet gunnen. Er zijn groepen die het ons willen moeilijk maken, maar we gaan sommige dingen niet pikken,” zei Brunswijk. Ook stuurde de ABOP-leider een duidelijk signaal naar het Constitutioneel Hof om het systeem zo te laten zoals het is.

Hij stelt dat er niks mis is met het systeem. De VHP heeft naar zeggen van de ABOP- leider met ditzelfde stelsel 20 zetels in de wacht gesleept. “Wij Afro-Surinamers accepteren geen dingen. Als ze het naar een bepaalde richting willen duwen zullen wij allemaal daartegen protesteren,” hield Brunswijk de aanwezigen voor.

Brunswijk riep verder op om de rassenhaat achterwege te laten. De ABOP-leider gaf te kennen, dat er mensen zijn in het politiek systeem die dit stimuleren.

Source