Brunswijk: ‘Ik ben ook al moe persoonlijk mensen te helpen’

Vicepresident Ronny Brunswijk maakt zich grote zorgen over de prijsstijgingen waarmee de samenleving dagelijks wordt geconfronteerd. “Als het niet goed gaat met de gemeenschap, gaat het ook niet goed met mij”, aldus Brunswijk. Hij zei dat veel mensen die met problemen te kampen hebben, bij hem komen voor hulp. “Ik ben geen Sociale Zaken.”

Brunswijk verklaarde dat het beleid moet worden omgebuigd, zodat de staat de mensen tegemoet kan komen. “Maar ik ben slechts de vicepresident en geen president. Ik kan geen opdrachten geven, de opdrachten komen van de president”, benadrukte Brunswijk. Hij verklaarde dat hij de voormelde punten elke keer weer bij de president aanhaalt. “Want ik ben ook al moe, om op eigen titel mensen te helpen. Zo kan het niet door gaan, er moet een beleid uitgestippeld worden, dat de arme mensen, de sociaal zwakkeren, ook aan hun trekken kunnen komen”, aldus Brunswijk. Volgens Brunswijk is er al miljoenen gespaard richting stabiliteit. “Dus we kunnen nu ook zo beter omkijken naar de sociaal zwakkeren”, aldus Brunswijk. “Laten we kijken naar de sociale kant van de medaille, we kunnen niet sparen en sparen, men zegt wanneer het kalf verdronken is, dempt men de put. Ano te a volk dede fosi, dan komen we met programma’s, zo gaat het niet, we moeten nu komen met programma’s, zodat we de mensen tegemoet kunnen komen”, aldus Brunswijk. “We moeten echt het beleid gaan veranderen, en meer richting sociale programma’s gaan kijken.”

Brunswijk onthulde dat hij de president heeft gezegd, dat de laatste twee jaren van de regeertermijn, het beleid moet worden veranderd, en om te kijken naar de arme mensen. ‘’Die sociale kant van het beleid moeten we nu ook belichten, we moeten de mensen helpen”, aldus Brunswijk. “Want elke regering, de kiezers in de Surinaamse gemeenschap, kijken wat je hebt gedaan voor ze, naar aanleiding daarvan kunnen die mensen zeggen van ja, ze hebben het goed gedaan, ze verdienen nog een kans”, aldus Brunswijk. ‘’Goed doen we het wel, maar er zijn nog zaken die beter aangepakt moeten worden, vooral de sociale kant van het verhaal. Dus we moeten een sociale paragraaf schrijven, van 5 jaar Santokhi, Brunswijk, we hebben dit gedaan voor wat betreft de sociale kant, maar dat missen we nog steeds”, aldus Brunswijk.

The post Brunswijk: ‘Ik ben ook al moe persoonlijk mensen te helpen’ appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy