Brunswijk: “Er was geen buitenlander nodig om SLM te redden”

Om de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) te redden hoefde er volgens waarnemend president Ronnie Brunswijk geen buitenlander aangetrokken te worden. Er zijn in Suriname genoeg capabele personen om het bedrijf draaiende te houden, vindt hij.

“Als je de SLM wil behouden, omdat het Surinaamse trots is, moet er gekeken worden naar de winsten en ontwikkelingen van het bedrijf. Als je steeds weer geld in een bodemloze put investeert zal je door blijven gaan of zal er gewerkt moeten worden aan het ontwikkelen van goed beleid voor het bedrijf.”

Volgens hem moet er om de SLM gezond te maken een duidelijk plan worden ontwikkeld. Verder zei hij dat er gekeken moet worden naar de schuldpositie van het luchtvaartbedrijf. Ook moet worden nagegaan als deze schuld kan worden betaald.

Bovendien is het volgens Brunswijk belangrijk dat “als je de SLM wil behouden, het bedrijf dan een vliegtuig moet hebben. Wanneer je gaat leasen, dan moet je te veel geld uitgeven en dat zal weer nadelig uitpakken voor het land.”

De afgelopen periode is de SLM zeer negatief in het nieuws gekomen. Financieel staat het bedrijf er zeer slecht voor. Na het vertrek van voormalig directeur Paul de Haan heeft ook de president-commissaris Xaviera Jessurun bedankt.

Source