Breaking: Assistent-scheidsrechter Zeegelaar naar WK Qatar

Suriname is toch aanwezig op het WK-voetbal in Qatar later dit jaar. Zachari Zeegelaar hoort bij de 69 assistent-arbiters die aan het mondiaal toernooi zullen participeren. De FIFA maakte vandaag de namen van de arbiters, assistent-referees en video match officials bekend op haar website.

De uitverkiezing van Zeegelaar is een unicum voor Suriname. Nog nooit eerder fungeerde een Surinaamse referee op het wereldkampioenschap. Enrico Wijngaarde kwam het dichtst bij. Hij was aanwezig op het U20-WK 2007 in Canada.

Zeegelaar is al geruime tijd bezig met het traject dat moest leiden naar het mondiale toernooi. Zo was hij in 2019 aanwezig op het U17-WK in Brazilië, was hij ook assistent-referee tijdens de Olympische Spelen van vorig jaar in Japan en fungeerde hij in februari als assistent-arbiter bij het WK voor clubs in Abu Dhabi.

Dat Zeegelaar behoort tot de beste referees ter wereld kan gehaald worden uit de bekendmaking van de FIFA op haar website. “Zoals altijd is een van onze eerste criteria bij het kiezen van officials voor het WK dat ze van de hoogste kwaliteit moeten zijn”, aldus voorzitter van de FIFA-scheidsrechterscommissie Pierluigi Collina.

In totaal zullen er 129 match officials op het WK actief zijn. Behalve de 69 assistent-referees zijn er ook 36 hoofdscheidsrechters en 24 video match officials. Het WK wordt deze keer niet zoals gebruikelijk in de maanden juni en juli gehouden, maar van 21 november tot en met 18 december.

Source