Brandweer rukte uit voor zware aanrijding Afobakaweg

De brandweer moest gisteren uitrukken naar de Afobakaweg, ter hoogte van mast 40, om twee personen die als gevolg van een aanrijding bekneld raakten in een voertuig te bevrijden. De aanrijding vond omstreeks 15.58 uur plaats en de brandweer rukte om 16.01 uur uit. De aanrijding was tussen een tankwagen en personenauto. Bij aankomst bleek dat er twee slachtoffers, een man en een vrouw, bekneld zaten in de personenwagen, die onder de tankauto van het bedrijf Haukes terechtkwam.

De positie van de voertuigen zorgde voor enige vertraging in de inzet. Een ondernemer heeft materieel ingezet om de tankauto te verplaatsen. De man (45 jaar) liep een kapwond aan zijn voorhoofd op en werd per traumahelikopter van Surcad naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd. Het andere slachtoffer, de vrouw van ongeveer 45 jaar, is overleden.

Brandweerlui van post Lelydorp assisteerden hun collega’s van Onverdacht met een hulpverleningsvoertuig. Toen de rechterportieren van het voertuig waren verwijderd kon de brandweer de slachtoffers bereiken. De man werd als eerst bevrijd. De brandweer gaf omstreeks 17.40 uur ‘het sein ongeval meester’.

Source