Bouva vraagt aandacht regering voor megafraude bij Financiën

Assembleelid Melvin Bouva (NDP) heeft in De Nationale Assemblee aandacht gevraagd voor wat kan worden genoemd een megafraude-schandaal bij het ministerie van Financiën en Planning. Hij geeft aan dat volgens zeer betrouwbare bronnen in de periode van april tot juli van dit jaar het financieel betalingssysteem misbruikt en/of gefrommeld zou zijn, waarbij bedragen van tussen de SRD 500 miljoen en 900 miljoen zijn verduisterd.

Het assembleelid zegt dat in georganiseerd verband vanaf de vloer tot aan de top van het ministerie betalingen zouden zijn gedaan die veelal niet gedekt zijn door relevante documenten, reçu’s en missives en zijn overgemaakt naar spook aannemers en bedrijven. “Deze zijn dus weer herleid naar een kleiner aantal rekeningnummers van mogelijk een stel dubieuze invloedrijke personen. Informatie van een van deze rekeningen is zelf ruim SRD 100 miljoen te herleiden,” geeft Bouva aan.

Deze kwestie zou reeds in de kleine kamers zijn besproken en dat er vanuit justitie een onderzoek is ingesteld, merkt hij verder op.

Hij roept de regering op om het parlement dringend en omstandig te informeren over deze ernstige zaak. Als de informatie werkelijk juist is wil de parlementariër onder andere weten welk bedrag exact verduisterd is van de rekening van de staat. Ook over de stand van zaken voor wat het onderzoek betreft wil Bouva meer duidelijkheid.

Source