Bouterse: “Er zijn alternatieven voor het IMF-programma”

NDP-voorzitter tevens ex-president Desi Bouterse was gisteren ook aanwezig op het Onafhankelijkheidsplein om te protesteren tegen het beleid van de regering. De samenleving werd gisteren door Steven Summerville opgeroepen om te gaan protesteren. “Hij heeft niet opgeroepen tot geweld, hij heeft geen racistische dingen gedaan. Hij heeft gevraagd naar aandacht voor de echte problemen van het volk. En het volk heeft problemen”, sprak Bouterse.

In gesprek met enkele journalisten zei Bouterse dat hij tegenstander is van het programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). “De mensen voelen het elke dag. Ik ben tegenstander van het IMF, omdat het volk verarmt,” stelde Bouterse. Hij is van mening dat men niet alleen tegenstander moet zijn, maar ook het alternatief moet presenteren. Volgens Bouterse zijn er alternatieven.

“We hebben het bewezen toen wij gestopt zijn met ons eigen IMF-programma. Onder leiding van de vicepresident hebben we toen met de Centrale Bank van Suriname, het Bureau voor de Staatsschuld, de procureur-generaal et cetera enkele dingen gerealiseerd.”

Er was volgens Bouterse een economische inkrimping van 10 procent en het streven was om 1 procent te halen. “We hebben 0.9 procent behaald. We hebben net geen 1 procent behaald, maar als je wil kan het. Maar dan moeten alle neuzen in één richting zijn”, stelde Bouterse.

Hij haalde ook aan dat de NDP altijd de schuld krijgt als er geprotesteerd wordt, maar dat hij het al gewend is. Bouterse haalde ook aan dat hij de schuld kreeg van het aanzetten van dames die zich niet correct hebben gedragen tegenover president Chan Santokhi. “Ik maak me daar niet druk om”, stelde hij.

Source