Bosbranden in Zuid-Italië eisen levens

„Weer vlammen, weer gevaar, weer onschatbare schade, onze bergen en heuvels blijven branden”, schreef burgemeester Giuseppe Falcomata van Reggio Calabria op Facebook. Vorige week kwamen al een man en een vrouw om op hun boerderij door de branden in Calabrië.

De regio in de laars van Italië is momenteel het zwaarst getroffen door de branden, die ook woeden in het nationale park Aspromonte dat op de UNESCO-lijst staat. De regionale regering vroeg Rome woensdagavond laat de noodtoestand uit te roepen, zodat er meer hulp kan komen om de circa 110 branden te bestrijden. Het leger is ingezet en zeven blusvliegtuigen gooien water op de vlammen. Brandweerlieden uit noordelijke regio’s hebben al hulp toegezegd.

Tractor

Ook op Sicilië ontstonden nieuwe branden, onder meer in het natuurpark Madonie. Daar kwam een man om toen hij met zijn tractor naar een brand reed en het voertuig omsloeg. De man werd verpletterd. Op het eiland werd donderdag met 48,8 graden een Italiaans en mogelijk een Europees record gemeten, maar dat moet nog worden bevestigd.

Bewoners en toeristen in grote delen van Italië moeten zich voorbereiden op voorlopig blijvende hitte. Voor veel steden geldt ook vrijdag het hoogste waarschuwingsniveau.

Source