Bori Tori: De braafste jongen van de klas – Parbode Sneak Peek

Na mijn laatste bezoek aan bassist Ivor leek het mij een goed idee om ook een keer saxofonist Sergio te benaderen voor een interview. Als ik hem enige maanden later ontmoet, vindt hij mijn verzoek prima en steekt hij meteen van wal over zijn intrede in de muziekwereld.

Tekst Natalie Blagrove

“Het begon allemaal toen ik een dwarsfluit van mijn ouders cadeau kreeg. Eigenlijk wilde ik piano leren spelen, maar dat kon toen niet. Bovendien bleek eerder dat ik het artistieke gevoel had van mijn vader die kunstschilder is. Ik had namelijk enkele teken- en schilderwedstrijden gewonnen, waaronder een ICCA-wedstrijd en een VN-wedstrijd over vrede in de wereld. Anyhow, ik leerde toen de dwarsfluit bespelen.”

Sergio moet even lachen en vervolgt dan zijn verhaal.

“Als opkomende muzikant maak je dingen mee. Ik zat op les en als ik thuis de toonladders niet genoeg geoefend had, dan zong de muziekleraar ineens: Killing me softly… Ik wist dan direct dat ik het niet goed deed. Later speelde ik in de muziekformatie Firi en tot voor kort nog in de Simaroband. Ik musiceer nu in D’orkest.”

“Maar was je altijd zo rustig?”, vraag ik hem.

Lees verder in het oktobernummer van Parbode

Wilt u informatie over het afsluiten van een (digitaal) abonnement?

Klik op www.parbode.com/abonneren

The post Bori Tori: De braafste jongen van de klas – Parbode Sneak Peek appeared first on Parbode.

Generated by Feedzy