Bond Sint Vincentius Ziekenhuis in actie om uitblijven uitkering

Al enkele dagen wordt er actie gevoerd bij het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ). Het personeel is al moe om te wachten op uitbetaling van de lumpsum over het jaar 2020. Deze uitkering is overeengekomen tussen een delegatie van de regering en de bonden van het SVZ, het Diakonessenhuis en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

Het personeel staakt, omdat men vindt dat het te lang duurt voordat de lumpsum op de rekening is gestort, zegt algemeen directeur Manodj Hindori. De directeur zegt dat hij in contact is getreden met de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, om na te gaan wanneer de lumpsum aan het personeel wordt uitbetaald.

Hindori heeft hij vernomen dat de opdracht tot uitbetaling al is gegeven door het ministerie van Financiƫn en Planning. Hij hoopt dat het geld spoedig op de rekeningen van het personeel kan worden gestort.

De SVZ-directeur benadrukt dat er geen conflict is tussen de bond en de directie. In het weekend heeft de SVZ-directeur ook overleg gevoerd met de bond over het opschorten van de actie, in afwachting op de storting vanuit de overheid.

Source