BiZa-minister wil alle 128 geregistreerden voor HBBO accommoderen

Negentig ambtenaren zijn via loting toegelaten tot de vierjarige Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBBO) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). Aanvankelijk hadden zich 128 ambtenaren voor deze HBBO aangemeld, terwijl er maar plek was voor 90. Hierdoor was deze lotingsprocedure nodig, welke op dinsdag 25 oktober plaatsvond.

Desondanks wil BiZa-minister Bronto Somohardjo alle moeite doen om de 38 buiten de boot gevallen ambtenaren, alsnog te accommoderen in deze opleiding.

De lotingsprocedure vond plaats onder het wakend oog van de politie, minister Somohardjo, het Management Team HBO B&O, de examencommissie en de afdeling Vorming & Opleiding. Het ministerie is belast met het public sector reform programma en wil de ambtenaren die gemotiveerd zijn om naast hun werk ook nog een opleiding te volgen, alle ondersteuning bieden. De mogelijkheid moet ook gecreëerd worden voor de ambtenaren die niet zijn geselecteerd,” zei de bewindsman.

Het is de tweede keer dat deze loting is georganiseerd. De HBBO heeft o.a. tot doel het middenkader alsook het hoger kader bekwaam te maken, zodat ze binnen het overheidsapparaat efficiënt en effectief kunnen functioneren. De HBBO start begin november en van de 90 toegelaten ambtenaren zijn er 72 vrouwen en 18 mannen.

The post BiZa-minister wil alle 128 geregistreerden voor HBBO accommoderen appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy