Bioscoopketen AMC laat klant met bitcoin afrekenen

De grootste bioscoopketen ter wereld, met voor corona $5,5 miljard omzet, sluit zich hiermee aan bij bedrijven als Microsoft, AT&T, Kentucky Fried Chicken, Burger King en Subway.

Dit najaar zegt de bioscoopketen, die maandag de groeiverwachtingen voor zijn tweede kwartaal overtrof, al zijn systemen op orde te hebben zodat klanten met de nu bijna dertien jaar oude cryptomunt bitcoin kunnen afrekenen.

AMC is een van de zogeheten ’meme’-aandelen, die populair zijn bij jonge beleggers en gebruikers van cryptomunten. Beleggers verzameld onder de naam Wallstreetbets duwden het aandeel afgelopen jaar met gerichte aankoopcampagnes omhoog. In een jaar tijd won het aandeel 660% op de beurs.

Met de aankopen zorgden deze beleggers tegelijkertijd voor grote verliezen bij hedgefondsen die short gingen, en rekenden op een koersdaling van AMC op de beurs.

Na sluiting van de filmzalen gedurende de laatste coronamaanden, waarin AMC nog steeds een verlies boekte van 71 dollarcent per aandeel – maar minder dan de verwachte 91 dollarcent – kon het concern voor $1,25 miljard aan financiering aantrekken.

Nabeurs steeg het aandeel AMC 4%.

Source