Bijlow mist belangrijk uitduel met Slavia Praag wegens positieve coronatest

Feyenoord moet het donderdag in het belangrijke Europa League-duel met Slavia Praag zonder Justin Bijlow stellen. De keeper van Oranje is dinsdag positief getest op het coronavirus.

Bijlow meldde zich met lichte klachten bij de medische staf van Feyenoord, waarna werd vastgesteld dat hij besmet is. De Israëlische reservedoelman Ofir Marciano zal vrijwel zeker zijn plaats innemen in Tsjechië.

Zijn positieve coronatest is voor de 23-jarige Bijlow de tweede tegenvaller in korte tijd. Exact een week geleden besloot hij de cruciale WK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen te laten schieten. Ook toen voelde hij zich niet fit.

Afgelopen zondag deed Bijlow wel mee toen Feyenoord de competitie na de interlandperiode hervatte tegen PEC Zwolle. De thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van de Eredivisie werd simpel met 4-0 gewonnen.

De selectie van Feyenoord reist woensdag af naar Praag, waar overwintering in de Europa League kan worden veiliggesteld. Een gelijkspel of overwinning volstaat voor de ploeg van coach Arne Slot.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Europa League

Source