BEP-fractie: ‘Regering moet informatie verschaffen over SLM-kwestie’

Bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), spelen momenteel diverse kwesties. BEP-fractieleider Ronny Asabina, zei gisteren in De Nationale Assemblee, dat de regering de samenleving moet informeren over de situatie bij de SLM. Het parlement en de regering zijn vervolgens overeengekomen, dat er informatie gedeeld zal worden in het hoogste college van staat over de kwesties bij de parastatale bedrijven.

Volgens Asabina moet de regering de kwestie van de ongeregeldheden bij de SLM in een openbare vergadering behandelen en niet in comité-generaal. Er speelt reeds enkele dagen een vervelende situatie bij de SLM. ‘’Waarom wordt informatie aangaande de SLM, niet publiekelijk ge-maakt, aangezien er reeds veel buiten ligt’’, zei Asabina. Het RvC-lid Ruben Ravenberg en gewezen SLM-directeur Paul de Haan, hebben beiden afzonderlijke onderbouwd wat er speelt binnen het bedrijf.

Asabina zegt er begrip voor te hebben dat gevoelige informatie die betrekking heeft op het herstelplan van de SLM, in klein verband wordt besproken.

‘’Maar als het gaat om zaken zoals mismanagement en de ongeregeldheden bij het bedrijf, dan moeten deze zaken in een openbare vergadering besproken worden‘’, aldus Asabina.

Het volk heeft volgens hem, er recht om te weten wat er gebeurt bij de staatbedrijven en is daarom een voorstander van een openbare DNA-vergadering over de situatie bij de SLM.

The post BEP-fractie: ‘Regering moet informatie verschaffen over SLM-kwestie’ appeared first on DE WEST.

Source