Belfort: “Santokhi is het niet waard”

Parlementariër Edward Belfort (ABOP) heeft besloten om niet meer op te staan voor president Chan Santokhi als hij de vergaderzaal van De Nationale Assemblee (DNA) inloopt. Protocollair moet iedereen opstaan bij binnenkomst van het staatshoofd. Elke keer wanneer de president naar binnenloopt, verlaat Belfort de zaal.

In gesprek met Suriname Herald geeft het assembleelid aan dat hij het respect niet meer kan opbrengen voor Santokhi. “Hij is het niet waard.” De parlementariër geeft aan dat hij in het begin netjes opstond voor de president, maar sinds hij merkt dat het staatshoofd bezijden de waarheid spreekt, staat hij niet meer op.

“Ik vertegenwoordig het volk hier. En a volk no wan a man dis’ moro. Wat ik doe is het voortzetten van het protest van het volk,” zegt Belfort. Hij zal dit volhouden tot aan het einde van het presidentschap van Santokhi.

“Meneer Santokhi verdient deze eer niet meer. Hij is gekozen naar aanleiding van beloftes. Maar bribi mi, mi nanga yu kan waka go na wojo. Fos’ un doro wojo den sma san u miti, yu o jere san den o taki. Den man no wan Santokhi moro,” laat Belfort optekenen.

Verder geeft hij aan dat de president het volk misleidt. Belfort haalde de hoge prijzen in winkels aan, de moeilijke situatie waaronder mensen moeten leven en de koers die niet onder controle gehouden kan worden. Hij is van mening dat de president geen goede job doet. “Hij verdient de eer niet meer,” benadrukte de parlementariër.

Generated by Feedzy