Behoefte aan maatschappelijk werkers benadrukt bij 60-jarig bestaan strafinrichting Santoboma

De Centraal Penitentiaire Inrichting (CPI) beter bekend als strafinrichting Santoboma heeft gisteren een ander mijlpaal bereikt met haar 60-jarig bestaan. Echter moet er nog veel gebeuren binnen de instelling. Volgens bondsvoorzitter Max Breinburg, moeten de gebouwen worden aangepakt. In zijn toespraak benadrukte hij ook het belang van goede werkruimtes voor medewerkers.

Verder kaartte hij aan dat er meer personeel aangetrokken moet worden, zodat het werk lichter wordt voor de aanwezige medewerkers. De noodzaak voor maatschappelijk werkers, waar er een enorm tekort aan is binnen de instelling, heeft Breinburg ook benadrukt.

CPI was eerst gevestigd te Nieuw-Amsterdam, voordat die werd overgebracht naar Santoboma, zegt directeur Pertabsingh Patjai. Hij feliciteerde de medewerkers met het heuglijk moment en gaf aan dat het werk dat zij verzetten niet kan worden weggestopt.

Volgens Patrick Campagne, directeur Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), zullen de rekruten die bevorderd moeten worden, niet lang meer daarop hoeven te wachten. Het heeft volgens hem niet aan het ministerie gelegen, dat de bevorderingen zo lang zijn uitgebleven. Hij gaf mee dat Juspol-minister Kenneth Amoksi, vorige week, de beschikkingen heeft getekend met betrekking tot de bevordering van de rekruten.

Binnenkort zal er volgens Campagne ook een High Commissioner for Human Rights naar Suriname afreizen om de verschillende strafinrichtingen te bezoeken en te controleren als het land zich houdt aan de mensenrechtenverdragen. Er is intussen al een commissie samengesteld, die de zaken hier in orde moet maken. Volgens Campagne krijgt Suriname wel een voldoende, als hij kijkt naar de situatie in de instellingen.

Source