BEGROTING DNA GESTELD OP 57,7 MILJOEN SRD VOOR 2021

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Nationale Assemblee heeft haar finale begroting voor 2021 gepubliceerd op de website. Hieruit blijkt dat het Hoogste College van Staat dit jaar 57,726 miljoen SRD nodig heeft om haar beleidsvoornemens uit te voeren en de tent draaiende te houden.

Het gaat om een begroting die ruim een miljoen SRD lager ligt dan de initiële raming.

De centrale overheid komt met 57,6 miljoen SRD in voor de financiering van de begroting. Daarnaast zal het parlement in 2021 ook 12.000 SRD verdienen aan huur van een ruimte aan een restauranthouder. Aan donorontvangsten van de UNDP en Unicef wordt 150 miljoen SRD verwacht. Het totaal aan middelen voor dit jaar is gesteld op 57,738 miljoen, wat betekent dat ’s landsvergaderzaal in staat is om alle geplande activiteiten voor dit jaar te financieren.

Uit de initiële raming blijkt echter ook dat DNA behoorlijk is gaan snijden in haar activiteiten, om de begroting enigszins te drukken. Zo is onder ander voor transportmiddelen 600 duizend SRD geschrapt.

‘Dankzij’ Covid-19 zijn de kosten ook behoorlijk teruggebracht, omdat er niet gereisd kan worden.

Grote bijzondere openbare bijeenkomsten zijn ook teruggebracht, waardoor de begroting voor 2021 onder 58 miljoen SRD kon blijven.

UNITEDNEWS

Post Views: 2

Source