Bee: “Asabina en Parmessar zijn politiek-strategisch dom geweest”

Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt in gesprek met Suriname Herald dat Ronny Asabina, fractieleider van de BEP, en zijn collega-fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, politiek-strategisch dom zijn geweest. Hij reageert hiermee op de stappen van beide politici naar de procureur-generaal (pg), omdat zij vonden dat hij onrechtmatig gelden zou hebben gebruikt om een dienstreis te maken naar Gabon.

Via hun mediakanalen hebben zij mij neergehaald en voor alles uitgemaakt. Waarnemend pg, Garcia Paragsingh, heeft het afgelopen weekend de fractieleiders laten weten, dat het strafrechtelijk onderzoek niet heeft uitgewezen dat de DNA-voorzitter onrechtmatig financiële middelen zou hebben gebruikt voor de dienstreis. Deze brief is ook gericht aan president Chan Santokhi. Suriname Herald heeft de hand weten te leggen op de brief die is gestuurd aan de fractieleiders.

De brief aan de fractieleiders

Bee zegt verder dat zijn collega’s met modder wilden smijten, terwijl hun handen vuil worden. “Ze hebben de media platgelopen alleen om mij klein te krijgen,” zegt de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA).

Wat hij jammer vindt is dat zijn collega’s niet consequent waren in hun benadering. “Eerst zeiden ze dat de reis niet was besproken, terwijl er wel een besluitenlijst is. Op een ander moment zeiden ze dat ik geen financiële verantwoording heb afgelegd en op een ander moment heel iets anders.”

Wat men volgens de parlementsvoorzitter vergeet, is dat je nooit een financiële verantwoording aflegt in een openbare vergadering. Hij verwijst naar de financiële afdeling waar al deze zaken te vinden zijn.

Bee stelt dat hij als voorzitter van het parlement zich niet bezighoudt met financiële zaken. “Dat is puur een zaak van de griffier en het hoofd van de financiële afdeling,” legt hij uit.

Volgens Bee moet Parmessar niet proberen om vingers naar hem te wijzen. Hij vraagt naar een openbare vergadering waar de perikelen rondom de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) besproken moeten worden, maar wil dat de kwestie van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS), waar hij eerder directeur van is geweest, in comité-generaal besproken moet worden.

Verder vindt Bee dat men te persoonlijk bezig was in de kwestie Gabon. Volgens de assembleevoorzitter probeert Asabina elke keer dat hij een microfoon krijgt, de ABOP aan te vallen alsof zijn partij daarmee groter wordt.

Source