Beachvolleyballers eindigen op de twaalfde plaats

Beachvolleyballers Meson Anakaba en Jonovan Wijngaarde zijn op de twaalfde plaats geëindigd van de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen. In Rosario werd zaterdag de wedstrijd voor de elfde/twaalfde plaats van Miguel Cardona en Julian Contreras (Colombia) in La Rural Estadio Arena verloren met twee sets (15-21 en 18-21). Suriname heeft op dit onderdeel alle vier wedstrijden verloren. Verder heeft het land geen enkele set kunnen winnen.

Voor trainer Cheryl Brunings is het dat dezelfde cyclus weer wordt afgespeeld. “Ik heb een paar jaar ook op dit niveau gestaan en het lijkt alsof we opnieuw beginnen. Ik merk niet dat wij ergens de lat hebben gelegd en dat de jeugd daarop verdergaat. Ik heb meer het idee dat de jeugd dezelfde sleur zal moeten meemaken,” zegt Brunings. De trainer vindt het daarom heel belangrijk dat er een beachvolleybalcompetitie komt, want die verschilt heel veel van zaalvolleybal. 

Brunings geeft verder aan, dat zij teleurgesteld is dat Suriname op de twaalfde plaats is geëindigd. “Alles verliezen is nooit fijn. Ik ben verder wel ervan bewust, dat dit het eerste beachtoernooi is voor de jongens. Het is voor hun een goede ervaring.”

Anakaba, die met een blessure heeft gespeeld, is teleurgesteld. “Wij hadden alle mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar op bepaalde momenten hebben we fouten gemaakt en konden Colombia niet meer bijbenen.” Anakaba raakte in de tweede wedstrijd tegen Bolivia geblesseerd en heeft hierna meer tijd doorgebracht in de behandelkamer, dan op de veld.  

Source