Bayern-verdediger De Ligt langer aan de kant met knieblessure

MÜNCHEN (ANP) – Verdediger Matthijs de Ligt van Bayern München heeft meer tijd nodig om te herstellen van een knieblessure. De Oranje-international kampt met een reactie in het gewricht, zei Bayern-trainer Julian Nagelsmann vrijdag.

Nagelsmann verklaarde maandag nog dat De Ligt een “lichte verrekking van zijn kniebanden” had, waardoor hij het Champions League-duel met Internazionale moest missen. Vrijdag gaf de coach aan dat De Ligt er ook zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hertha BSC niet bij is. De 23-jarige verdediger liep de kwetsuur vorig weekend op tijdens de met 6-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen FSV Mainz 05.

De blessure van De Ligt is ook slecht nieuws voor Louis van Gaal met het oog op het WK in Qatar, dat op 20 november begint. De bondscoach van Oranje maakt volgende week vrijdag (11 november) zijn definitieve selectie van 26 spelers bekend.

Nagelsmann kan wel weer een beroep doen op Manuel Neuer, mits de keeper de afsluitende training voor het duel met Hertha goed doorstaat. Leroy Sané en Lucas Hernández zijn hersteld van blessures en kunnen een gedeelte van de wedstrijd spelen.

Generated by Feedzy