Basisgoederen moeten duidelijk zichtbaar zijn voor consumenten

Alle basis- en strategische goederen moeten door de winkeliers bij elkaar gesorteerd worden op rekken met als opschrift ‘Basis- en strategische goederen’ voor een beter overzicht voor de consument. Dit is door minister Rishma Kuldipsingh van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) voorgehouden aan de winkeliers verenigd in het platform Chinese Business Alliance. De organisatie onder leiding van Ma Xingrui, heeft een bezoek gebracht aan de bewindsvrouw.

Voor het ordenen van de basisgoederen hebben de winkeliers één maand de tijd gekregen. Verder krijgen alle winkeliers vanaf 1 mei om de twee weken een prijslijst met de maximumprijzen van de basis- en strategische goederen, die zichtbaar geplaatst moeten worden in de winkels, zodat de consument ook aan zelfcontrole kan doen. Verder is er afgesproken dat alle winkeliers vanaf 4 mei over een geijkte weegschaal in de winkel moeten beschikken.

Het platform, dat bestaat uit negen verenigingen, heeft de medewerking toegezegd aan minister Kuldipsingh en ook specifieke voorstellen gedaan om de samenwerking tussen het ministerie en de verenigingen te intensiveren. Ook is het platform bereid om bekendmakingen van het ministerie die relevant zijn voor de winkeliers te vertalen voor de Chinese gemeenschap, zodat zij ook voortdurend voorzien kunnen worden van informatie.

EZ-directeur, Aroen Jadoenathmisier, en andere directieleden waren ook aanwezig tijdens het bezoek.

Source