Aron Winter de nieuwe interim-bondscoach Suriname

Aron Winter zal de leiding hebben van de nationale selectie tijdens de oefenwedstrijden die later deze maand in Nederland gespeeld zullen worden. De 55-jarige oefenmeester bereikte vandaag een akkoord met de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en begint reeds deze week met de voorbereidingen.

De 84-voudig oud-international wordt geassisteerd door Roberto Gödeken en Ryan Koolwijk. De rest van de staf blijft ongewijzigd.

Gewezen bondscoach Stanley Menzo verraste op 20 augustus vriend en vijand door bij de nationale mannen voetbalselectie te bedanken. In de wandelgangen werd beweerd dat de oefenmeester mogelijk genoeg had van de werkwijze en aanpak van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Bij navraag ontkende Menzo echter dat dit het geval zou zijn. “Nee, het heeft niets met de SVB te maken.”

De oud-keeper, die begin januari werd aangesteld, is ingegaan op een “lucratief aanbod uit het buitenland”. Nu is bekend dat hij hoofdtrainer wordt van de Chinese voetbalploeg Beijing Guoan. Hij is niet onbekend met deze ploeg.

Source