Aroeman door tussenkomst 1 voor 12 opgenomen in AZP

Mohamed Aroeman, die lijdt aan een ernstige vorm van de huidziekte acne inversa, is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Aroeman benaderde op 14 augustus Stichting 1 voor 12, met de vraag of de stichting hem kon helpen. Aroeman moest opgenomen worden voor medische behandeling, maar zijn financiële situatie laat het niet toe, om zelf op te draaien voor de medische kosten. Ook gaf het ziekenhuis aan, geen plek te hebben. Op 29 augustus werd Aroeman door het personeel van Nursing on Demand opgehaald en begeleid naar de Spoedeisende Hulp van het AZP, alwaar hij is opgenomen. Aroeman

Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, geeft aan dat het een tijdje heeft geduurd voordat alle zaken rond waren. Vismale vindt het niet kunnen, dat een persoon zo lang op hulp moet wachten. Hij doet een beroep op de autoriteiten om de procedures te verkorten en een goede structuur van toegang op te zetten met de stichting. “Ik heb de instanties gevraagd om te helpen. Geen gehoor. Maar wanneer het te laat is, is er wel een gepast antwoord. Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen, maar God weet alles. Ik laat het maar voor boven. Wij doen wat wij kunnen doen”, zei Vismale tijdens het bezoek aan Aroeman, kort voor hij werd opgenomen.

Acne inversa is een chronische ontsteking van de haarzakjes in vooral de liezen en/of de oksels. Door de ontsteking kunnen (pijnlijke) abcessen ontstaan. Aroeman lijdt aan een ernstige vorm van deze huidziekte, waardoor hij veel pijn heeft. Van donateur Renfrum ontving Aroeman via de stichting een financiële ondersteuning.

Personen die Aroeman willen ondersteunen, kunnen een donatie overmaken op de volgende rekeningen van de stichting:

– EURO: ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06

– De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of

– Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg 8- Paramaribo

The post Aroeman door tussenkomst 1 voor 12 opgenomen in AZP appeared first on DE WEST.

Source