Apple komt mogelijk in 2025 met volledig autonome VR-auto zonder ramen

Techreus Apple heeft grootse plannen. Binnen enkele jaren wil het bedrijf een futuristische auto op de markt brengen zonder ramen. De auto rijdt volledig autonoom. De passagier kan zich ondertussen onderdompelen in een virtual reality-ervaring.

Het lijkt een soort rijdende computermuis te worden, als je naar de schetsen kijkt. Zonder ramen, zonder stuur of pedalen. Maar met een VR-entertainmentsysteem, dat de snelheid en bewegingen van de auto gebruikt om de virtuele wereld nog realistischer te maken.

Sinds 2014 heeft Apple vele patenten laten vastleggen, waardoor een beeld ontstaat van de mogelijkheden van de nieuwe auto. Zo kun je met een VR-headset en camera’s de buitenwereld zien vanuit allerlei hoeken. Maar een boek lezen, online vergaderen of een film kijken behoort ook tot de mogelijkheden.

Het is nog afwachten wanneer de eerste hypermoderne zelfrijdende auto’s van de band rollen en of het direct lukt om aan alle veiligheidseisen te voldoen. Maar de kans is levensgroot dat de autonome wagen binnen afzienbare tijd over de snelweg scheurt.

Source