APACHE HAALT NOG EENS BOORSCHIP NOBLE NAAR HET OLIERIJKE BLOCK 58

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Olie-onderzoeksbureau Noble Corporation heeft nieuwe contracten binnengehaald voor zijn boorprogramma’s.

Dit onthulde de president/CEO van Noble Corp PLC, Robert W Eifler, in de financiële update dat is verwerkt in de tweedekwartaalcijfers. Eén contract regardeert een samenwerking met oliegigant Apache Corporation, die momenteel activiteiten ontplooit in het olierijke Blok 58 voor de kust van Suriname.

Het boorschip Pacific Santa Ana dat in 2011 werd gebouwd, heeft een contract getekend met Apache in Suriname voor één vaste put plus twee optionele putten, en zal begin februari 2022 van start gaan in Block 58. Analisten melden dat er met Apache Corporation een dagtarief van USD 230.000 is afgesproken. “Gedurende het eerste deel van 2021 hebben we een groeiend aantal tendermogelijkheden voor vlotboorinstallaties gezien, en we zijn verheugd dat we nieuwe contracten hebben ondertekend voor enkele boorschepen met hoge specificaties die we onlangs hebben verworven met de Pacific Drilling-transactie en we richten ons op een aantal nieuwe mogelijkheden voor die boorplatformen. De integratie van de schepen van Pacific Drilling in de activiteiten van Noble zijn bijna voltooid en we zijn op schema om de geïdentificeerde synergiën tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar te leveren”, zegt Eifler.

Op 30 juni 2021 bedroeg de geschatte orderportefeuille van Noble ongeveer USD 1,5 miljard, bestaande uit ongeveer USD 1,2 miljard voor de schepen van drijvende booreilanden en USD 358 miljoen voor het hefplatform.

In juli 2021 werd de vijfde olievondst voor de kust van Suriname bevestigd door TotalEnergies en partner Apacha Corporation, in de Sapakara South-1 put in blok 58.

Dit maakt dit concessiegebied, maar ook de rest van het zeegebied steeds meer interessanter voor drilschepen.

UNITEDNEWS

Post Views: 270

Source