André Misiekaba mogelijk binnenkort terug in politieke arena

Tekst en beeld Jason Pinas

PARAMARIBO — André Misiekaba, ex-fractieleider van de NDP, is over enkele maanden mogelijk weer in de politieke arena. Twee jaar nadat hij de paarse partij de rug heeft toegekeerd, is de oud-minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting nog steeds bezig met een grondige evaluatie van de rol die hij heeft vervuld binnen de actieve politiek. Misiekaba kan daarom nog niet met alle zekerheid zeggen of hij terugkeert.

Echter, als het van met name zijn gezin en kerkgenoten afhangt, doet hij uiterlijk volgend jaar zijn herintrede. “De meerderheid vindt dat als er iets moet gebeuren het in elk geval richting de komende verkiezing moet zijn. Ik ben nog niet zo ver, maar ik ben niet alleen bezig, ik heb een team. En men wil graag dat we richting 2025 iets doen. Als dat zo is, dan betekent het dat je ergens in 2023 al iets van je moet laten horen. Dus mocht ik terug komen richting 2025 dan zal het niet heel lang meer duren”, aldus Misiekaba.

NDP geen optie

De ervaren politicus werd woensdag warm onthaald tijdens de uitreiking van grondpapieren te Goede Verwachting. Onder meer waarnemend president Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) waren daarbij aanwezig. Brunswijk maakte duidelijk dat de Abop Misiekaba met open armen wil ontvangen. “Ik weet niet waarop hij nog wacht”, zei hij doelend op Misiekaba.

De ex-NDP’er onthult dat hij met meerdere partijen gesprekken heeft gevoerd de afgelopen tijd. De Abop wordt wel serieus overwogen bij een eventuele terugkeer. “Ik hoor allerlei dingen, maar ik heb eerder gezegd dat, indien ik terug mocht komen, de ondersteuning van het leiderschap van Brunswijk één van de opties is. Maar er zijn ook andere. We evalueren daarom rustig en kijken nog.”

Vaststaat wel dat de NDP geen kans meer maakt. “Yu wani yere uit mi mofo taki okro loli. Gaat u terug naar mijn eerdere statements die ik heb gemaakt vanaf ik uit de politiek ben gestapt. U kent me toch niet als iemand die vandaag iets zegt en morgen iets anders?” aldus Misiekaba.

Generated by Feedzy