Amsterdam verplaatst demonstratie met complotdenker David Icke en daar vinden mensen wat van

Samen voor Nederland, een ‘complotorganisatie’, protesteert zondag in aanwezigheid van David Icke in Amsterdam. Oorspronkelijk was dat op de Dam gepland, maar de Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier en politie) verplaatst de demonstratie naar het Museumplein.

De Britse complotdenker David Icke is uitgenodigd om daar te spreken. Dat zorgt voor veel zorgen bij Amsterdammers.

Icke niet welkom in Amsterdam

Icke staat bekend om zijn antisemitischte uitspraken. Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft al gezegd dat Icke geweerd moet worden. Volgens het CIDI is de Brit een Holocaust-ontkenner. Over de aangekondigde komst van Icke is al weken veel te doen. Want hij is namelijk ook een aanhanger van complottheorieën over zogenoemde ‘illuminati’, die uit zouden zijn op een nieuwe wereldorde. De Brit gaat echter verder en denkt dat er elites op aarde zijn die gedeeltelijk bestaan uit een netwerk van buitenaardse reptielen, waarmee hij volgens critici Joden bedoelt.

„In Amsterdam en daarbuiten is maatschappelijke onrust ontstaan over de komst van Icke naar de demonstratie. Op dit moment zijn drie tegendemonstraties aangemeld die in de buurt van de demonstratie Samen voor Nederland een tegengeluid willen laten horen”, meldt de gemeente Amsterdam. Omdat er op het Museumplein meer ruimte is en de politie meer overzicht heeft over verschillende groepen demonstranten dan op de Dam is daarom besloten de demonstratie te verplaatsen, aldus de gemeente, die vreest voor „wanordelijkheden”.

Vorige maand deed de driehoek een verzoek aan de organisatie van de demonstratie om af te zien van het laten spreken van Icke, wegens zijn „antisemitische en kwetsende uitspraken in het verleden”. Maar daaraan gaf de organisatie geen gehoor. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft nog geen antwoord gegeven aan de driehoek op de vraag of Icke toegang tot Nederland ontzegd kan worden.

Verdere stappen

„Mocht Icke niet naar Nederland of Amsterdam komen dan handhaaft de driehoek de aanwijzing tot verplaatsing, omdat het mogelijk is dat hij via een videoverbinding de demonstratie alsnog toespreekt”, aldus de gemeente. „Ook dan zijn wanordelijkheden te verwachten en is de Dam als locatie voor de demonstratie te risicovol.”

Samen voor Nederland is niet blij met de beslissing en „beraadt zich op verdere stappen”. Een gang naar de rechter wordt niet uitgesloten, zo staat in een persbericht.

Reacties op twitter

Het nieuws zorgt voor veel opspraak op social media. Het is voor veel Amsterdammers een geruststelling. Al vinden aanhangers van Icke het een ramp en voelen zich onderdrukt. Dan is er ook nog een oproep om zijn geluid te overtreffen zodat niemand de woorden die gezegd worden bij de demonstratie te horen zijn. Natuurlijk zijn er ook lolbroeken: zo zegt een gebruiker dat de demonstratie nog het beste verplaatst had kunnen worden naar de dierentuin.

Terecht dat Amsterdamse driehoek met #femkehalsema demonstratie complotdenker #DavidIcke wil verplaatsen van Dam naar Museumplein. Door drie tegendemonstraties kan veiligheid niet worden gegarandeerd, en geen #antisemitisme en #holocaustontkenning in nabijheid Nationaal Monument!

— Peter Rehwinkel (@RehwinkelPeter) November 3, 2022

Ex militairen die de Nederlandse burgers beschermen tegen het politie geweld in opdracht van #Rutte #dictatuur #Amsterdam #museumplein wat een tijden

— kevin Bilkert (@KBilkert) November 2, 2022

Geen enkele ruimte voor antisemitische complotdenkers, die onze samenleving komen ondermijnen. Waar #DavidIcke ook praat in NL. Ons recht is hem te overstemmen en weg te blazen. Kom 6 nov om 12.00 naar het MUSEUMPLEIN. Neem fluitjes en andere herrie mee. #AmsterdamblaastIckeweg

— Ronny Naftaniel (@RonnyNaftaniel) November 3, 2022

Als ik het gemeentebestuur van Amsterdam was, had ik de plaats van demonstratie van David Icke niet verplaatst naar het Museumplein, maar naar Artis.

— Hans Mosselman (@hansmosselman) November 3, 2022

Los treinkaartje volgend jaar fors duurder, NS vindt het wel goed nieuws

Generated by Feedzy