Amoksi bezorgd over verkeerssituatie

De verkeersveiligheidsmaand duurt van 15 augustus tot 15 september. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie merkt op dat het niet zo rooskleurig uitziet met het verkeer. Tot nu toe zijn er 51 verkeersdoden gevallen, 20 meer dan in dezelfde periode van het vorige jaar. Er is ondertussen een Verkeersveiligheidsinstituut ingesteld. De volgende fase van het Safe City project, waarbij camera’s worden ingezet die dwars door voorruiten heen kunnen waarnemen of iemand achter het stuur telefoneert, is nog niet van de grond.

Tijdens de verkeersveiligheidsmaand wordt de samenleving extra op het hart gedrukt om verantwoordelijk te zijn in het verkeer. Het is de bedoeling dat er dan geen verkeersongelukken gebeuren en ook geen slachtoffers vallen. De verkeersveiligheidsmaand wordt sinds 2012 georganiseerd. Het is nog niet gelukt om deze vier weken zonder ongelukken en (dodelijke) slachtoffers door te brengen.

Minister Amoksi heeft op een regeringspersconferentie vrijdag zich bezorgd geuit over de situatie. “Vorig jaar tegen deze tijd hadden we 31 verkeersdoden, nu hebben we al 51. We moeten echt op verkeer gaan zitten. Een lichtpunt in het verkeersveiligheidsplan is de installatie van een Verkeersveiligheidsinstituut. Er is al een directeur We gaan de komende weken verder invulling geven aan de veiligheid in het  verkeer.” De directeur van het instituut is Joanne Adrai.

De volgende fase van het Safe City project is nog niet ingegaan, geeft Amoksi aan. Hoewel Safe City ook voor andere zaken dan verkeer succesvol wordt ingezet, zijn er nog meer mogelijkheden in de volgende fase. De technologie is veel indringender; het kan bijvoorbeeld ‘zien’ of iemand achter het stuur in het verkeer met een mobiel bezig is. “Het is een schenking van de Chinese overheid,” geeft Amoksi aan. Er wordt onder andere gewacht op de nieuwe Chinese ambassadeur, merkt hij op.  “Ik heb al geluiden opgevangen dat de Chinese overheid ready is om door te gaan met dit project; deelt Amoksi mee. “Er was enige stagnatie. De mensen die bezig zouden zijn met het project, konden niet naar Suriname komen door de covid  erupties. Maar zodra de Chinese ambassadeur er is, wordt het opgepakt. Het systeem heeft veel voordelen voor Suriname. Niet alleen voor het verkeer maar ook voor preventieve toezicht of het oplossen van strafbare feiten.”
Source