Ambtenaar (47) verdacht van seksueel misbruik en bedreiging

De Recherche van Regio Midden bijgestaan door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), hebben zaterdag 3 september de 47-jarige ambtenaar K.G. op zijn woonadres te Domburg opgespoord en aangehouden. Een koppel had die dag afzonderlijk aangifte tegen hem gedaan van seksueel misbruik en bedreiging.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat het echtpaar op bezoek was bij de verdachte, waarbij werd gegeten en gedronken. Op een gegeven moment ging vrouw even naar de keuken. K.G. ging haar achterna, en haar echtgenoot liep kort daarna ook naar de keuken. Bij die gelegenheid zag de echtgenoot tot zijn verbazing dat K.G. vermoedelijk bezig was seksuele handelingen te plegen bij zijn vrouw.

Toen de G. doorhad dat hij was betrapt, liep hij uit naar zijn slaapkamer en deed de deur op slot. Toen hij na enige tijd naar buiten kwam, ontstond er een woordenwisseling tussen de twee mannen die uitmondde in een worsteling. Daarbij zag K.G. kans zijn neef, die ook wapendrager is, te ontwapenen. Na het waoen te hebben geledigd gaf hij het terug aan zijn neef.

Hierna deed het koppel aangifte bij de politie van Domburg, die het onderzoek vervolgens overdroeg aan de Recherche van Regio Midden. Na uitgewerkte informatie werd de verdachte diezelfde dag nog aangehouden.

Ondanks het feit, dat het koppel naar het politiebureau kwam om de aangifte in te trekken is K.G. na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek opgesloten.

Zijn dienstwapen en een illegaal jachtgeweer, dat agenten in zijn woning hebben aantroffen, zijn in beslag genomen.

Source