Ambassadeur van Canada maakt kennis met minister Tjong-Ahin

De Canadese ambassadeur Mark Bremen bracht dinsdag 30 augustus een kennismakingsbezoek aan minister Silvano Tjong-Ahin van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, ROM, en dat is vrijdagavond 9 september pas door het ministerie bekendgemaakt.

Het doel van het kennismakingsbezoek was om lopende ontwikkelingsprogramma’s van Canada in Suriname te bespreken. Vervolgens mogelijke ontwikkelingssamenwerking met

het ministerie van ROM op het gebied van milieu. Dit betreft regionale alsook nationale lopende projecten.

Suriname heeft aangegeven dat Canada zou kunnen assisteren in het toepassen van betere milieuvriendelijke technologieën in de goudsector.

Ambassadeur Bremen gaf aan, dat er USD 250.000 beschikbaar gesteld is voor trainingen en implementatie van het nationaal adaptatieplan. ROM vermeldt verder niet wat dat plan inhoud. Daarnaast zijn er projecten aangewezen, waarvoor Suriname experts op korte termijn kan laten halen voor het verlenen van assistentie. Wat voor projecten dat zijn wordt ook voor het gemak niet vermeld in het persbericht van ROM.

Het ministerie van ROM en Canada zullen focussen op verbetering van communicatie en Climate Smart Agriculture. En, wat Climate Smart Agriculture precies is wordt ook niet door het ministerie aangegeven…..

Hieronder nog wat informatie over recente bezoeken van de ambassadeur:

Source