Ambassadeur Ramkisoen overhandigt geloofsbrieven aan Braziliaanse president Bolsonaro

De ambassadeur van Suriname in de Federatieve Republiek Brazilië, Angeladebie Ramkisoen, heeft haar geloofsbrieven aangeboden aan president Jair Bolsonaro. Deze plechtigheid vond op 10 mei plaats in het Planalto Palace in Brasilia. Tijdens het onderhoud verwees president Bolsonaro naar zijn bezoek aan Suriname dat plaatsvond in januari 2022.

Bolsonaro gaf aan dat hij het bezoek als succesvol en bijzonder heeft ervaren. Hij gaf verder aan, dat het bijzonder belangrijk is voor beide landen om intensief samen te werken op het gebied van olie en gas voor de nationale ontwikkeling. Ambassadeur Ramkisoen gaf te kennen, dat zij zich zal inzetten gedurende haar missie voor, onder andere, de verdere uitdieping van de hechte samenwerking tussen Suriname en Brazilië die ruim 46 jaar een diplomatieke band met elkaar hebben.

“Het invulling helpen geven aan de gemaakte afspraken tussen president Chan Santokhi en president Bolsonaro tijdens het bilateraal overleg in januari 2022 behoort tot één van mijn voornaamste taken”, benadrukte de ambassadeur. Daarnaast zal zij zich verder inzetten voor het helpen identificeren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van onderwijs, landbouw, sport en cultuur.

President Bolsonaro heeft ambassadeur Ramkisoen succes toegewenst. Zij zal de volle ondersteuning krijgen van de Braziliaanse overheid in het uitoefenen van haar werk.

Source