Ajax start zonder Blind, Klaassen en Brobbey tegen Rangers FC

GLASGOW (ANP) – Ajax begint om 21.00 uur zonder Daley Blind aan de laatste groepswedstrijd tegen Rangers FC in de Champions League. Trainer Alfred Schreuder laat Owen Wijndal als linksback aan de aftrap verschijnen in Glasgow.

Ook Davy Klaassen moet op de bank plaatsnemen. Kenneth Taylor, hersteld van een knieblessure, start als linkshalf. Steven Berghuis schuift door naar de meest aanvallende positie op het middenveld.

Mohammed Kudus is de centrumspits van Ajax in het Ibrox Stadium. Brian Brobbey kampte afgelopen week met fysieke klachten en krijgt rust met het oog op de topper van zondag tegen PSV.

Nummer 3

Ajax eindigt als derde in de poule als het niet met meer dan vier doelpunten verschil verliest van Rangers FC. De nummer 3 van de groep speelt in februari twee duels om een plek in de achtste finales van de Europa League.

Trainer Giovanni van Bronckhorst van Rangers FC laat Alfredo Morelos niet beginnen. De spits had zaterdag als invaller met een doelpunt een aandeel in een thuiszege op Aberdeen (4-1) in de Schotse competitie.

Opstellingen

Rangers FC: McGregor; Tavernier, King, Sands en Barisic; Arfield, Tilman en David; Sakala, Colak en Kent.

Ajax: Pasveer; Sanchez, Timber, Bassey en Wijndal; Alvarez, Berghuis en Taylor; Bergwijn, Kudus en Tadic.

Generated by Feedzy